Mr. Burns szerelme újra fellángol, avagy jöjjön az értékelés

2014.11.04 12:39

Vasárnap leadták az Opposites A-Frack című epizódot, amely a sorban az ötödik lett. Az eddigi epizódok  után kijelenthetjük, hogy a 26. lehet, az elmúlt évek legjobb szezonja.

A készítők ugyan már nem tudnak olyan erős epizódokat készíteni, mint 18-20 éve, ám a jelenlegi epizódok minősége simán eléri a mozifilm előtti szezon nívóját. Az elmúlt epizódoktól eltérően ezúttal spóroltak a kanapé gagen, ami nem tűnt rossz döntésnek, tekintve, hogy így egy elnyújtott két perces jelenet helyett, azonnal belevághattunk a cselekménybe. 

                 Mr. Burns újra szerelembe esik.

A történetet Homer és a sógornői meglehetősen borús kapcsolatának bemutatása vezette fel, azt kell mondanom, hiába láttuk már legalább két tucatszor, hogy hogyan is viszonyulnak egymáshoz, még mindig képes vicces ez a fajta civódás. A fő történetszálban a készítők jól ismert helyzeteket építettek egymásra, hiszen Mr. Burns már többször szembekerült a várossal, a springfieldi milliomos már többször esett szerelembe, és Marge és Homer is többször szembekerült már egymással erkölcsi értékeik és anyagi érdekeik ütköztetése miatt. A három alapanyagból azonban sikerült egy jól működő történetet kihozni, amely végig szórakoztatta az embert, egy perc üresjárat nélkül.

              Jane Fonda vendégszereplése egyszerűen telitalálat volt

Ez sem volt az a fergetegesen vicces epizód, ellenben az a néhány poén, amit láthattunk nagyon is jól működött (A poénok leginkább az emberi kapzsiságra, valamint Burns szerelmi életére korlátozódtak.). Az alkotók a humort ezúttal feláldozták, hogy saját eszméiket mutassák be. A Simpsons egy demokrata beállítottságú sorozat, és ahol tudják, bírálják a republikánus eszméket, itt is néhány jelenetben pellengérre állították az olajcégek, és a multik Amerikáját. Fontos még beszélni Jane Fonda vendégszerepléséről, aki egyszerűen telitalálat volt a feminista és liberális bírónő Maxime Lombard hangjaként. Karaktere kicsit olyan volt, mintha ő maga ihlette volna, hiszen Fonda híres ezen eszmékhez való viszonyulásáról.Összegezve egy nagyon szórakoztató epizódot láthattunk, amelyet többször is érdemes megtekinteni: 10/8

Nektek mi a véleményetek? Jól sikerült az ötödik epizód? Kommentelni lejjebb tudtok.

 

comments powered by Disqus