Alaptörténet

Bár megszokhattuk Bartnak mindig valami csínytevésen jár az esze, ez esetben most nem ő keveri bajba kedvenc sárga családunkat. Hanem apja, Homer, aki mérgező anyagot önt, a már egyébként is szennyezett springfieldi tóba. Ezért Arnold Schwarzenegger kormányzó egy üvegburát épített a város fölé, mivel a szennyezettségnek köszönhetően a hely katasztrófa sújtotta övezetnek lesz nyilvánítva.

A Filmről

A film premiere 2007. július 27.-én volt az Egyesült államokban, amikor elsőként láthatták a nézők A Simpson család - A film címre hallgató animációs vígjátékot. Bár a készítők már sok próbálkozásba kezdtek korábban is, az első munkálatok 2001-ben kezdődtek meg a produkció gyártásával kapcsolatban. A történetet sokszor átírták és rengeteg változtatáson ment át, bizonyítja ezt,hogy "két filmnyi" anyagból vágták ki a jelenlegi felvételt. Valljuk be, ez nem megszokott az animációs filmeknél. A bemutatót eredetileg 2006-ra tervezték, a sorozat befejezése után. Azonban a széria, olyan nézettségi számokat produkált, valamint akkora rajongói táborral rendelkezett, hogy ezt a tervet a nézők hiúsították meg. Így azonban, hogy a sorozat továbbra is futott, nehezen lehetett csak megoldani, hogy egyszerre folyjon a széria és a film munkálata is. Mindezek ellenére, bár rengeteg munka árán, végül elkészült a film és 2007-ben a premiert is megtudták tartani a Vermont államban található Springfieldben.

Picture

A film minden mértékben hozta a tőle elvártakat, legyen szó a rajongók vagy kritikusok véleményéről. Bár 75 milliós büdzsével azért sokat kockáztattak a készítők, arra senki sem számított, hogy a film több, mint fél millárd dollárnyi bevételt hoz majd világszerte. Legjobb animációs film kategóriájában Golden Globe-díjra, valamint BAFTA-díjra is jelölték, azonban ezeket nem tudta elnyerni.

Egyébb Adatok

Rendező David Silverman
Producerek James L. Brooks
Matt Groening
Al Jean
Richard Sakai
Mike Scully
Forgatókönyvírók James L. Brooks
Matt Groening
Al Jean
Ian Maxtone-Graham
George Meyer
David Mirkin
Mike Reiss
Mike Scully
Matt Selman
John Swartzwelder
Jon Vitti
Zene Hans Zimmer
Szereplő Eredeti szinkron Magyar szinkron
Homer Simpson Dan Castellaneta Székhelyi József
Marge Simpson Julie Kavner Pálos Zsuzsa
Bart Simpson Nancy Cartwright Simonyi Balázs
Lisa Simpson Yeardley Smith Bogdányi Titanilla
Maggie Simpson Nancy Cartwright (eredeti hang)
Abe Simpson Dan Castellaneta Tolnai Miklós
Ned Flanders Harry Shearer Wohlmuth István
Russ Cargill Albert Brooks Koroknay Géza
Schwarzenegger Harry Shearer Reviczky Gábor
Tom Hanks Tom Hanks Kőszegi Ákos