Elérkezet a félidő, nézzük mi történt eddig

2014.12.17 18:16

Az igen gyenge évadkezdés után, igazán remek epizódokat láttunk, valamint a nem rég leadott karácsonyi epizód is tudta a vártakat hozni. Azonban most egy kis pihenőre vonult kedvenc családunk, úgyhogy itt egy kis rövid összefoglalás a 26.évad eddigi részeiről.

                     A karácsonyi rész után egy kis szünet vár ránk.

Szeptember 28.-án kezdődött, a nagy izgalommal várt évad, amely „Clown in the Dumps” című epizóddal indított, ez minden bizonnyal óriási hiba volt. A történet szerint Krusty, a bohóc, most először valóban befejezi a karrierjét a tévéképernyőn, mivel, úgy érzi, már nem tud humoros lenni. Mindeközben Homérnak egy súlyos betegségen kell túljutnia, Lisa segítségével. A reklámanyagot ehhez az epizódhoz egyértelműen a springfieldi haláleset adta és talán ez volt benne a legnagyobb hiba, mivel a legtöbb néző számára ez a halál nem volt mérvadó.

Ezután az apa-fiú kapcsolat helyeződött a központba, a „The Wreck of the Realtionship” címmel. Ez már egyértelműen jobban sikerült epizódnak mondható, sőt az utóbbi évad epizódaiból is kiemelkedik. A „Super Franchise Me” egy átlagosnak mondható rész lett, azt követően pedig a már megszokott haloweeni epizód bizonyította az évad jó színvonalát.

Őszíntén kicsit féltem az ötödik epizódtól, mivel csak a történetet olvasva, kissé, úgy érezhettük, ezt már láttuk valamikor. Azonban szerencsére nem egy már látott történetet kaptunk, sikerült újat is hoznia „Opposites A-frack” résznek, amelynek a központjába Mr.Burns szerelmi élete volt. A legtöbb Futurama rajongó természetesen a „Simpsorama” című epizódot várta, ahol Bartnak sikerül ismét egy igen nagy galibát okoznia. Véleményem szerint 25 perc nem volt elég ennek a történetnek.

A „Blazed and Confused” és a „Covercraft” címmel szintén remek részt nézhettek meg az amerikai rajongók, számomra talán az utóbbi lett a jobb. A karácsonyi különkiadásban Marge igen mérges lesz Homéra, ez azonban teljesen megérthető, mivel férje még a karácsony előestéjét is Moe kocsmájában tölti. A karácsonyi részeket is nézve, a mostani felülmúlt jó néhányat. 

Szóval ez lett volna a rövid összefoglalás a 26.évad eddigi epizódjairól, most titeket kérdezünk: Mit gondoltok az évadról?

 

comments powered by Disqus