A legjobb karácsonyi epizódok

2014.12.24 19:20

A Simpson családot egy teljes szeretetre méltó, összetartó családnak ismertük meg 25 évvel ezelőtt egy karácsonyi epizódban. Most, hogy újra itt van ez a várva várt ünnep, rangsorba állítottuk nektek az összes eddigi karácsonyi részt, természetesen, ha van időtök, érdemes megnézni mindet, a két ünnep között.

Bár a legtöbben 17 karácsonyi epizódot tartanak számon, valójában csupán 13 rész van, amelynek főbb témája tényleg a karácsony.

13. She Of Little Faith
A rangsor legvégére, bár nehéz döntés után a She Of Little Faith című epizód került. Nem egy rossz epizódról beszélünk, azonban inkább Lisa az epizód főszereplője, mintsem a karácsony. Hiszen a buddhizmus ellen Marge ezzel az ünneppel akarja lányát átcsábítani a keresztény hitre.

12. Simpsons Christmas Stories
Közepesnek mondható mindennel együtt a rész, amelyben nem egy, hanem rögtön három történetet találunk. A kezdésben Krisztus születése, utána Nagypapi története következik, a befejező szegmensben, pedig a Diótörőt láthatjuk.

11. 'Tis The Fifttenth Season
A legtöbb vélemény szerint a 15. évad volt az egyik legrosszabb évad és ez alól a karácsonyi témájú epizódja sem bújtatott ki. Egy közepes feldolgozást látunk, amelynél még vannak sokkal jobbak is.

10. White Christmas Blues
Leginkább a karácsonyi fogyasztást emeli ki az epizód, amikor az ünnepekkor egyedül Springfieldben lesz hó. Ez a rész egyáltalán nem rossz, azonban, sajnos jó sem.

9. Grift Of The Magi
Sokat ki lehetett volna hozni a 11. évad ünnepi részéből, azonban ez mégsem sikerült. Néhol kissé unalmasnak mondható, azonban van pár remek pillanat benne.

8. The Fight Before Christmas
Egy újabb több szegmensből álló epizód, azonban sikerült egy kicsit összekapcsolni őket az álomszerű elmeséléssel, valamint találhatunk benne igazán kidolgozott részeket, bár a báb figurás befejezés, Katty Perryvel talán nem kellet volna.

7. Kill Gill Volumes l & ll
Az első epizód, amelyben a főszerepet Gill kapja, ez azonban szerencsére jónak mondható. Nevezhetjük már akár jónak is, némi hibákkal.

6. Holidays Of Future Passed
Bár a legtöbb jövőbe mutató részt a rajongók egy része inkább meg sem nézi, a 23. évad karácsonyi része igen jól sikerült, tudott újat mutatni, azzal, hogy a jövőt mutatta.

5. I Won't be Home For Christmas
A sorozat gyakran tud szívmelengető lenni, ezt bizonyítja az idei karácsonyi rész is. Ez a rész rendkívül jól sikerült, 25 év után még mindig meg tudta mutatni a sorozat kiemelkedő színvonalát.

4. Skinner’s Sense Of Snow
Rengeteg poént, azonban emellett karácsonyi hangulatot tudott adni a 12. évad része. Nagyon jól lehet rajta szórakozni, egy igazán kidolgozott epizód.

3. Simpsons Roasting On An Open Fire
Nem volt hiba, hogy egy ilyen családias epizóddal debütált még sok évvel ezelőtt a Simpson család, amelyben, bár sokszor feltudunk nevetni, egy, teljes mértékben szerető családot látunk. Megnézem

2. Marge Be Not Proud

Nehéz felülmúlni a kezdő epizódot, azonban ennek a résznek teljes mértékben sikerült. Bár az első évad után, több mint 6 évig nem kaptunk karácsonyi részt, azonban megérte a várakozás. Megnézem

1. Miracle On Evergreen Terrace

Egy igazi maradandó részt sikerült elkészíteni, ezzel a karácsonyi epizóddal. A történet szerint karácsonykor a kíváncsi Bart, megelőzve családját kibontja ajándékait. Egy baleset miatt kigyulladnak az ajándékok és összeégnek a műanyag karácsonyfával, amit Bart elrejt. Szomorú és csalódott családja láttán Bart, azt hazudja: egy tolvaj ellopta a karácsonyukat. Kent Brockman csap le az esetre, és a springfieldiek pénzüket a „meglopott” családnak adják. Amikor kiderül az igazság, egész Springfield megutálja Simpsonékat. Kérdezhetitek, hogy talán ez a legjobb Simpson család epizód valaha? Nem, viszont vitathatatlanul a legjobb karácsonyi epizód. Megnézem

Minden kedves látogatónknak kellemes ünnepeket kívánunk, valamint várjuk a ti listátokat is! Nektek melyik epizódok a kedvenceitek?

 

comments powered by Disqus