"Every Man's Dream" epizódajánló

2015.09.28 22:49

Végre elkezdődött az új évad, és az alkotók azonnal belevágtak a közepébe. Nem pusztán arról van szó, hogy a legutóbbi epizód jól sikerült, hanem arról is, hogy az elmúlt évek egyik legjobb szezonnyitóját láthattuk.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan a készítők megint hangzatos médiakampánnyal igyekeztek felhívni a figyelmet a szezonpremierre, hiszen köztudott volt, hogy a házasságok házassága, Marge és Homer között 20 percre fel fog bomlani. Mondanom sem kell a magamfajta rajongó azt várta, hogy a hősök megsínylik a különélést, és lelki agóniájukat fogjuk látni, egy romkomba ágyazva ám nem ezt történt, sőt Homer még egy új barátnőre is szert tett. Azzal még nem árulok el nagy titkot, hogy megkaptuk a happy endet, hiszen az a lényeg, hogy hogyan is jutunk el a lezáró képsorokig.
Nem fogom ellőni a történetet, elég annyi, hogy a forgatókönyvírók még mindig meglepetést tudtak okozni azzal, hogy három csavarral látták el az alap sztorit.  Utóbbi már csak azért is nagy szó, mert maga a cselekmény is felkeltette annyira a néző figyelmét, hogy 20 percre a képernyő előtt maradjon, így pedig csak kapkodhattuk a fejünket.


A történethez kellettek jól megírt dialógusok, jó poénok, és ami a lényeg emlékezetes jelenetek is: Nos, kaptunk mindháromból valamennyit. Az egész epizód tulajdonképpen Homerra funkcionált, Marge abszolúte mellékszereplő volt ebben a részben, Lisa és Bart pedig csak egy rövid (de annál emlékezetesebb) jelenetet kapott.  Mellékszereplőként Lena Dunham (A Csajok című sorozat főszereplője.) tűnt fel a színen, aki Homer újdonsült barátnőjét szinkronizálta, karakterének tényleges funkciót szántak, így egy emlékezetes vendégszereplésnek lehettünk szemtanúi.

Poénokat tekintve kiemelendő a Beatles utalásokat tartalmazó kanapé gag, valamint az első jellemkomikumra épülő percek. (Ezek azok a percek, amiben Homer narkolepsziás.)
Az epizód felénél azonban kapunk egy éles váltást, és az agglegény Homer életét láthatjuk remek jelenetek kíséretében. Az utolsó 2 fordulat jól meg van írva, legjobb jelenetként viszont Homer begyógyszerelését nevezném meg.  Az a képsor, mikor hősünk flashhel a piától és a tablettáktól egyszerre groteszk és zseniális, nálam az egyik legjobb jelenet a 2015-ös évből. (Csakúgy mint az a jelenet, mikor szól a „What a Wounderfuil World” című sláger, nem is akárki által elénekelve. :D



Összegezve, lehet, hogy az éjszakai ébrenlét koffeinmámorától, vagy a három hónap várakozástól lelkesedtem be ettől a kritikusok által kicsit lehúzott epizódtól, de tény, hogy remekül szórakoztam.
Ilyennek kell lenni egy 2010-es évekbeli szezonnyitó epizódnak.

10/7

 
 

comments powered by Disqus